Bæredygtig virksomhed – vælg et bæredygtigt webhotel

17 september 2021 Emilie Jacobsen

Når du har en bæredygtig virksomhed, er det en god ide for dig, at du går din virksomhed igennem, så så mange aspekter af den som muligt er bæredygtige. Et af de aspekter, som du måske ikke lige tænker over, men som faktisk er vigtigt, er dit webhotel. Dit webhotel er den server, som din hjemmeside ligger på, og du har helt sikkert hørt, at serverne bruger rigtig meget strøm. Det skyldes selvfølgelig, at de aldrig bliver slukket: Din hjemmeside skal jo kunne vises på alle tider af døgnet. 

Det kan lyde som, at det er helt umuligt at finde en bæredygtig server, men der findes faktisk webhoteller, der tilbyder CO2 neutral hosting. I det tilfælde kan du i hvert fald sige, at du også på det område har gjort, hvad du kunne for at gøre verden til et grønnere sted. 

Stor hjemmeside guider dig til valg af webhotel

Et af de steder, hvor du har mulighed for at læse om blandt andet bæredygtige webhoteller, er på hjemmesiden webhotel-guiden.dk. De beskriver en række forskellige danske webhoteller. De kommer ind på en række forskellige aspekter i forhold til dem, ikke bare prisen. Det gør det langt nemmere at finde ud af, hvilket der er det rigtige for dig. Læs mere her

Måske er du nu ærgerlig over, at du har fået valgt et webhotel, der ikke er bæredygtigt. Hvad skal du så gøre? Du har jo fået oprettet din hjemmeside og fået den op at køre. Skal du nu til at lave hele det arbejde om? 

Det behøver du heldigvis ikke, lige som det er muligt for dig at skifte mobilabonnement, men beholde dit gamle nummer, kan du også skifte webhotel, men beholde din eksisterende hjemmeside. Faktisk er det ofte meget nemt for dig at skifte webhotel, fordi dit nye webhotel sørger for at gøre al arbejdet for dig. 

Flere Nyheder