0

Der findes så mange nyheder på nettet efterhånden

Der er på kort tid sket en stor udvikling i det med nyheder på nettet, og faktisk har Danmark været bagud på point, fordi vi kollektivt lagde den forkerte plan med nyheder på nettet, mens andre medier i udlandet regnede den hurtigt ud.

Det skal vi se lidt nærmere på, hvorfor man tog en beslutning, som andre i DK red med på, og som vi først nu er ved at vende på samme måde, som slow-TV er ved at overgå til at være noget, man streamer på nettet, når man selv har lyst til at se bestemte udsendelser.

For det overordnede problem var, at man i internettets spæde tid valgte fra mange mediers side at udgive deres artikler med videre direkte online, fordi der ikke var let adgang eller hurtigt adgang til nettet dengang, hvorfor man regnede med, at folk ville holde sig til det vante medier såsom radio, TV eller tryk.

Hvor tog man dog fejl.

Nu ser man mange nyheder på nettet

Fordi man havde de nyheder gratis på nettet, hvor man nu hurtigt kan besøge dem på nettet via ens telefon for eksempel på farten, så bliver folk sure, hvis man fjerner dem eller sætte betaling på dem for at se/læse dem – og de færreste medier tør være de første med den slags.

Derfor forsøger man at lave eksklusivt indhold til de brugere, der vælger at betale.

Desuden har den seneste udvikling med det hurtige nyhedsmedie på nettet medført, at de fleste mennesker kan oprette et “nyhedsmedie” med deres agenda for at udbrede noget, der kan være alt fra kildekritiske informationer til ren propaganda.

Således skal man som forbruger både lære at skelne mellem de sande nyheder og dem, som prøver at tildele en en overbevisning, og videre til dem, der gerne vil give en noget indhold, man finder spændende at fordybe sig i.

Hvordan oplever du for eksempel følgende: https://lyngbyavisen.dk/ ?

Anders Lundtang Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *