En guide til dig som vil starte en hjemmeside

28 september 2021 Steffen Hansen

Du vil gerne starte din egen hjemmeside, og er måske kommet lidt ud i ukendt farvande. Det kan godt virke temmelig stort og uoverskueligt at skulle begive sig ud i den online verden. Hvis du er mindre bekendt med hjemmesider og hvordan de opererer og fungerer, vil vi komme med en lille guide til, hvordan du kommer bedst fra start. Læs med i dette indlæg, så du kan blive klædt godt på til at kunne starte din egen hjemmeside op. 

1.Et domænenavn

Et domænenavn er det navn, som du indtaster i adressefeltet for at finde din hjemmeside. Et domænenavn er noget, som du skal købe. Du kan lave din helt egen unikke domænenavn, men du skal huske at tjekke om det er ledigt, før du kan købe den. Det kan du gøre på diverse hjemmesider, såsom Simply.com. Du indtaster dit ønskede domænenavn i søgefeltet og den vil tjekke, som det er tilgængeligt. 

2.Web hosting

Du har nu fået købt dit domænenavn, så nu er næste punkt at få anskaffet dig web hosting til dit domæne. Det er med andre ord en server, der betjener dit domæne og søger for, at alt kører som smurt. Hos Simply.com kan du f.eks. købe dansk hosting, så du kan få hjælp til at administrere din hjemmeside af professionelle og som kan guide dig, uden du skulle forholde dig til noget på engelsk. 

3. Et CMS-system

Et CMS-system bruger du til at bygge din hjemmeside i. Du kan altså bygge din helt egen hjemmeside, også uden du skal kunne kende alt muligt teknisk. Her kan du f.eks. bruge WordPress, som er den mest kendte af dem alle. WordPress er enorm brugervenligt og kan håndteres af alle. WordPress er gratis, og kan findes på både dansk og engelsk, hvis du skulle ønske det. Ønsker du et mere teknisk CMS-system, er det også at finde. 

Flere Nyheder