0

Få behandling for dit alkoholmisbrug

I Danmark er alle former for misbrugsbehandling gratis.Det er uanset om det drejer sig om et alkoholmisbrug, et spillemisbrug eller noget helt andet. I dag ved man at når det drejer sig om at blive afvænnet er det f.eks. ikke nok at blive afgiftet for sit alkoholmisbrug og så blive sendt hjem med et glas antabus. Antabus er en dansk opfindelse og har været aktivt brugt siden 1950erne til at afvænne alkoholikere.

Desværre er det ikke nok at give en alkoholiker antabus. Trangen til alkohol er større end frygten for at blive syg. Samtidig er det ikke nok kun at blive afgiftet. Det er nødvendig også at kigge på årsagerne til misbruget. Det ved misbrugscenterne i dag og derfor er en afvænning langt mere helhedsorienteret end den var før. 

Hvordan foregår en afvænning i dag

Et afvænningscenter for alkohol går i dag helt anderledes til værks end tidligere. Der bliver ud over afgiftning kigget på de bagvedliggende årsager til misbruget. Det er nødvendigt at få afklaret dem og også give misbrugeren nye og bedre værktøjer til at håndtere daglig dagen uden alkohol. Samtidig arbejdes der på, hvad der skal ske den dag behandlingen er overstået og misbrugeren er overladt til sig selv.

Det er nemlig her den helt store udfording er. Hvis man efter endt behandling bliver sendt hjem, uden at der er noget der kan erstatte de mange timer, der er brugt dagligt på alkohol, er der en stor risiko for at man af ren og skær ensomhed og kedsomhed opsøger sit gamle netværk, som med stor sandsynlighed også består af misbrugere. Derfor er det vigtigt, at der er noget der kan erstatte det tidligere liv. Nogle gange er det også nødvendigt at hjælpe misbrugeren at få kontakt til gamle venner og familien, som kan have valgt at droppe al kontakt.

Lotte Hindsberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *