0

Hvad er ideen i at købe en brugt bil?

Måske har du svært ved at se det smarte ved at købe en brugt bil når nu en ny bil er både mere drift sikker og energi effektiv. En ny bil vil som regel kunne køre hurtigere på literen end en brugt en af slagsen.

Samtidig skal en ny bil ikke nær så ofte på værksted, og kommer i øvrigt med fabriks og motor garanti som dækker ved fejl eller mangler på bilen i løbet dennes første leveår. Dette betyder at det er bilen er sikker og billig at køre i – og så er det samtidig en utroligt lækker fornemmelse at køre i en spritny bil med alt hvad det indebærer.

Der hvor en brugt bil for alvor vinder, er på prisen. Nye biler er, såfremt du køber dem i Danmark med alle de skatter og afgifter som pålægges dem af den danske stat, utroligt dyre i anskaffelse. Det er faktisk urealistisk at forestille sig at skulle finansiere købet af en fabriksny bil uden at skulle gældsætte sig – i hvert fald hvis man er almindelig lønmodtager.

Dertil kommer, at bilen fra det øjeblik du sætter dig bag rattet påbegynder et uafvendeligt værdi tab, som ikke ophører før bilen er cirka tre år gammelt. Du vil således kunne risikere at betale af på et bil lån som er dyrere end bilen selv, og dermed ikke kunne realisere dens værdi ved et salg uden at lide et tab.

Find en brugt bil og spar penge

Hvis du der imod vælger at købe en brugt bil med 3 – 5 år på bagen kan du drage fordel af dette værditab idet du så kan købe bilen til en brøkdel af dens nypris. Og din nye, brugte bil kan sagtens holde en rigtig høj kvalitet. Du kan læse mere om brugte biler på fartglæde.dk

Astrid Pedersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *