0

Maling – er den billige lige så god som den dyre?

Når du skal vælge maling er det fristende at spare penge og vælge den billigst mulige, men er det en god idé? Og hvad får du egentlig for pengene, når du vælger den dyre løsning? Det tager vi et kig på.

Det er i forvejen ikke supersjovt at male, og der er i hvert fald ingen grund til at bruge flere penge på projektet end højst nødvendigt, og derfor er det reelt at spørge, om du vitterligt behøver at købe den dyre maling – hvad får du egentlig for pengene?

Vi har spurgt en maler på Frederiksberg, og forklaringen er ret enkel:

Når du køber maling af høj kvalitet (og dermed dyrere maling), får du en maling, der dækker langt bedre end den billige maling. Samtidig er den lettere at arbejde med, så du får et flottere resultat.”

Det er jo ikke sådan at kimse af. Et flottere resultat vil vi vel allesammen gerne have, og hvis malingen dækker bedre, bliver arbejdet vel heller ikke nær så tidskrævende.

Køb også ordentlig udstyr

Maling af god kvalitet er ikke det eneste, der letter malerarbejdet for dig – det gør udstyr af ordentlig kvalitet også, og her vil du også kunne se en forskel på det færdige resultat, forklarer maleren:

“Køber du malerpensler og -ruller af en dårlig kvalitet, er det svært at trække malingen ordentlig ud på væggene, og så samler den sig i klumper – og det ser ikke særlig flot ud. Du risikerer desuden, at der ryger hår af penslerne, som sætter sig fast i malingen til evig påmindelse om, at du ikke gad bruge de penge, der var nødvendig at bruge.”

Det korte af det lange er altså, at du ikke skal spare på moneterne, hvis du vil have et flot og professionelt resultat, når du kaster dig over malerarbejdet på hjemmefronten.

Camilla Skøtt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *