0

Hvad er Ribbon garn og hvad kan man lave med det?

Hvad betyder det når garnet hedder Ribbon?

ribbon garn

ribbon garn

Der findes rigtig mange forskellige garn typer og man kan læse en masse artikler om dem. Vi vil have fokus på Ribbon garn og prøve at forstå hvad det betyder når det er Ribbon, og hvad det kan bruges til.
Ribbon garn er også kendt som båndgarn og har været populær siden starten af år 2000´erne.

Ribbon er som regel lavet af bomuldsblanding, nylon og rayon. Det er faldt i strukturen og meget nemt at arbejde med.

Ribbon garn sælges om regel i 500 gram nøgler og kan række langt.

Hvis man er perfektionist og vil have alle sting til at se ens ud, kan det godt være en udfordring at arbejde med ribbon garn i starten. Det kræver lidt øvelse at få det hele til at se ens ud.

Ribbon er et tungt garn og passer ikke så godt til beklædninger og trøjer. Det er ikke det bedste valg til f eks. en sweater. Det er dog meget fint egnet til en sommer top.

Det egner sig bedst til kurve, tæpper, hårbånd tørklæder og bælter. Det er også et rigtig godt garn til at strikke stofposer. Der er rigtig mange der bruger Mayflower Ribbon garn til kurve.

Der findes en masse gratis opskrifter på nettet så du nemt kan finde dig et pilotprojekt og prøve af.

Hvad skal man bruge af værktøj.

En bambus pind til båndgarn. Det har en mængde af nylon som gør det nødvendigt at have en strikkepind eller nåle med godt greb. Bambus nåle eller pinde har bare et bedre greb om garnet. Det er dog en udfordring med bambus hvis du arbejder med fine uldgarn.

Kombiner det med andre garn typer.

Ribbon garn fungerer ganske fint enestående men er også helt perfekt til kombination med andre garn fibre. Du kan f eks. kombinere det med noget uldgarn hvis du skal lave en kat.

Der findes en masse spændende gratis opskrifter på nettet.

God fornøjelse

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *