0

Sådan skaber du plads til køkkenhave på din altan

Sidder du på din lille altan og drømmer om en have, hvor du kan dyrke dine egne jordbær, trække sprøde gulerødder op af jorden og plukke friske krydderurter fra eget bed, når aftensmaden skal på bordet? Så er det måske på tide at trække havehandskerne på, finde fantasien frem og komme i gang med at omdanne altanen til en køkkenhave. 

Med lidt kreativitet og planlægning kan du nemlig dyrke meget på lidt plads. Læs med her og få ideer til, hvordan du får plads til flere planter på din altan.

Få det optimale ud af den plads, der er
Når pladsen er sparsom, må man tænke lidt ekstra over, hvordan man udnytter den bedst. Din altan rummer mere plads end det stykke gulv, der er. Tænk i at bruge hele rummet.

  • På mange altaner er det muligt at montere altankasser på rækværket. Hæng altankasser op, så de vender væk fra altanen. Så har du plads til jord at dyrke i på ydersiden af din altan også.

  • På altanens gulv kan du dyrke i plantekasser, krukker og potter. Leg puslespil med store og små, runde og firkantede og find ud af, hvordan du får plads til mest muligt.

  • Der kan være flere fordele ved plantekasser med ben, som får dem lidt op i højden. Én af fordelene er, at de efterlader noget gulvplads under sig, og den kan du bruge til for eksempel opbevaring af dine haveredskaber eller som benplads, når du sidder på altanen og slapper af.

  • Hvis du har et stykke mur eller væg på din altan, er det måske muligt at hænge potter op, så du også udnytter den plads og får et stykke lodret have, du kan dyrke.

  • Nogle altaner er helt eller delvist overdækkede. Hvis det er tilfældet med din, kan du overveje, om du kan montere hængepotter i kroge i loftet.    

Og husk så endelig også at levne lidt plads til at nyde. Sørg for eksempel for, at din yndlingsaltanstol stadig kan være der, så din nye have ikke kun bliver et stykke effektiv pladsudnyttelse, men også et sted hvor der er rart at være. 

Heidi Kirkebække

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *