Slip opioiderne med hjælp fra et misbrugscenter

03 juni 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Der er ingen nem vej ud af et afhængighedsbetinget misbrug. Hvis du først er blevet hooked på alkohol, opioider eller anden afhængigheds skabende substans bør du søge professionel hjælp til afvænning. Og det er meget vigtigt at du tager affære al den stund du er i stand til at erkende at du har et problem med misbrug.

Kan jeg selv komme ud af afhængigheden ved egen hjælp?

Mange misbrugere tror at de fra den ene dag til den anden kan lægge flasken eller pillerne på hylden. Men dette er ikke nogen holdbar metode til at komme fri af et misbrug. Og det kan på ingen måde anbefales at du forsøger dig med afvænning ved cold turkey metoden.

Hvis du hen over natten kvitter alkohol eller receptpligtig medicin vil du allerede inden for det første døgn opleve kroppen reagere på fraværet af de afhængigheds skabende stoffer. Du vil få abstinenser som i styrke og intensitet langt overgår de tømmermænd du kender fra gamle dage.

Opioid og alkohol abstinenser kan byde på mange dage i helvede. Faktisk kan du roligt regne med op til en uge i selskab med hovedpine, muskel- og led smerter, kulderystelser og feber samt vedvarende opkastninger og i værste fald delirium, depression og selvmordstanker.

Misbrugscenter

Det er de færreste der kan holde til sådan en omgang fysisk og mentalt. Og derfor vil du efter al sandsynlighed hurtigt falde tilbage i dit misbrug.

Få den rette hjælp til afvænning

I stedet bør du planlægge din afvænning på et professionelt behandlingscenter. Her vil du kunne få hjælp til afgiftning eller afrusning under ordnede forhold og i trygge rammer. Du vil få en ren seng at sove i, og om nødvendig ekstra tilførsel af væske og salt for at forebygge dehydrering.

Klik ind på behandlingscenter-stien.dk og læs mere om misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Stien.

Flere Nyheder