Spændende udeleg med en sjov trampolin

27 december 2020 Astrid Pedersen

Hvis du synes at dine børn tilbringer lidt for megen tid inden døre med passiv underholdning fra diverse skærme kan du prøve at motivere dem til at lege udendørs. Du kan styrke deres lyst og nysgerrighed på udendørs leg med spændende lege redskaber – for eksempel en have trampolin.

Hvordan får jeg mine børn til at bruge trampolinen?

Mange forældre tøver med at foretage nyanskaffelser i størrelsesorden trampolin. Der er ikke tale om nogen ubetydelig udskrivning – og en trampolin fylder en del. Så hvad gør man hvis ungerne synes den er sjov i en uge og så aldrig rører den igen?

Du kan dog være ganske rolig. Der er en grund til at trampolinen som lege redskab har opnået den popularitet som den har. En trampolin er nemlig et af de lege redskaber som man aldrig rigtig bliver færdig med. Der er utroligt megen leg og læring i en trampolin, og du kan roligt regne med at dine børn vil tilbringe timer med at udforske nye og spændende måder hvorpå have trampolinen kan anvendes.

Den første udfordring er at lære at finde fodfæste på det bløde og eftergivende underlag, hvilket sagtens kan være en kunst i sig selv. Dernæst skal barnet lære at finde balancen i forbindelse med kontrollede hop, og dermed træne koordinationen i såvel afsæt som landing.

Så snart barnet mestrer denne teknik kan mere avancerede spring og tricks læres, og deciderede serier indøves. Barnet vil opleve at jo mere tid det tilbringer på trampolinen, jo bedre bliver det til at udføre de spændende øvelser. Derfor bliver en trampolin aldrig kedelig – og du kan trygt investere i en trampolin til haven hvis du ønsker at dit barn får mere motion i det daglige sommeren igennem.

Du kan læse mere om anskaffelse af have trampolin i den online blog på https://husblog.dk/trampoliner-og-tilbehoer-dette-skal-du-kigge-efter/ 

 

Flere Nyheder