0

Værd at vide om ringe med diamanter

Der er få ting så fascinerende som ædelstene og smykker og der er også få ting der er omgæret med så meget romantik, mystik og blod som diamanter. Igennem årtusinder har mennesker investeret i ædelstene især i krigstider. Det skyldes blandt andet at de ikke vejer så meget og derfor er nemme at medbringe og så holder de i værdi. 

På den mere romantiske side kender de fleste til historien om Richard Burton, der købte den 65 carat store hope diamant til sin Hustru Elisabeth Taylor. En af verdens største og smukkeste skuespillerinder. 

Derfor er der også stor efterspørgsel efter smykker. Det kan være alt fra forlovelsesringe i Aalborg til en fødselsdagsgave til en man elsker. Det smukke ved diamanter er at de i al deres enkelhed og elegance, både kan bruges til et par cowboybukser og en gallakjole.

De 4 C’er

Når man skal vurdere kvaliteten på en diamant skal det helst ske inden den kommer i en fatning. Det er umuligt at give en helt korrekt vurdering hvis diamanten sidder i en indfatning. Vurderingen sker via de 4C’er, carat, color, clarity og cut. På dansk bedere kendt som vægt, farve, klarhed og slibning. Man vurdere som udgangspunkt ud fra en farveskala fra hvid til gul. Med hvid som det dyreste. Og dog. For en hel gul diamant er så sjældent, at dens værdi er høj. Det samme gælder diamanter af andre farver. Der findes kun omkring 1-5 stk. om året. En carat vejer 0,2 gram.

Afrikas stjerne

Verdens største diamant blev fundet i Afrika tilbage i 1095 og var på 3106 carat. Størrelsen siger måske ikke en så meget, men diamanter på over 1 carat er store og sjældne. Diamanten blev efterfølgende kløvet og lavet om til 105 mindre diamanter. Den største, Afrikas stjerne på 530,2 parat, er i dag en del af det engelske kongehus kronjuveler.  

Lotte Hindsberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *